Uus kujundus on töös, tekkis viga üleslaadimisel ning kujundus on rikutud.. eks peagi parandame!

reede, 7. jaanuar 2011

Miks Õpilasliit on laskunud demagoogiasse?

Erakondades on kõik lihtne. Näiteks Sotsiaaldemokraatidel jookseb hommikul vaja Kirsti kontorisse, mis asub Ahtri tänaval ning hakkab meediaga võitlema, et erakond ajakirjandusse pääseks ning saaks üles visata mõne tabava kommentaari, kuid samalajal mingit kohustust mitte võtta. See on normaalne - nii on kõikide teiste erakondadega ka vist, kuigi ega ma ei tea. Mida mina parteibroilerismist tean. Seda küsige Kalle Pallingu, mitte minu käest. Selliseid näitajaid nagu tema ei ole kõigil ette panna.

Aga see ei ole tänane teema. Nimelt tasus Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatusel puhkuselt tagasi tulla, kui hakkati suust vahtu välja ajades demagoogitsema. Ja-ja! Päriselt kohe! Sellist meisterpilotaaži ei ole ma varem näinud, kuigi eks neid tänapäevaseid poliitikuid, kes on katusorganisatsioonidest välja kasvanud, on hulgi. Aga seda, et seda kasutatakse otseselt selleks, et endale poliitilist teed rajada? Nonoh.. väga halb.

Igatahes hakkasin siis lugema uudist Tallinna kohta.
«Suuremat rõhku tuleks panna koolide õpetamise taseme ühtlustamisele ja igas koolis innustava ja turvalise õpikeskkonna loomisele ning motiveeritud õpetajate olemasolule,» rõhutas õpilasjuht. (Rootalu, kes siis veel?)
Kas teil on kellelgi üldse ettekujutus, kuidas peaks seda tegema? Kuidas seda õpetajate olemasolu tagada ning kuidas õpikeskkonda parandada? Kas teil on plaan? Kas seda saaks ka lugeda? Konkreetseid ettepanekuid ootaks siinkohal. Ei ole! Teie ideed on väga toredad, aga minagi tahaks maailmarahu.
«Jääb arusaamatuks, mis senisel korral viga on – igal õpilasel on kindel kool, kuhu ta saab kodulähedaselt. Lisaks valikuliselt võib proovida ka teistesse, mis on erandid,» sõnas Rootalu.
Tallinna linn otsustas olla õpilassõbralik ning käitub vastavalt EÕELi 2009. aasta seisukohale ning kaotabki praegu eliitkoole ära. See on väga oluline samm minu meelest ning ma ei näe selles mitte midagi halba. See on igati positiivne ning seeläbi kaotavad vaid kooli direktorid, kelle töö muutub sutsu keerulisemaks.

Edgar, sina õpid eliitkoolis. Pole siis ime, et sa sellise seisukohaga välja tuled! Samalajal ka juhatuse aseesimees õpib ühes G5 koolis. Taaskord ei ole ma üllatunud.

Eriti naljakas on see, kuidas sa jagad tugevalt hinnanguid.
«Linnavalitsuses arutava korra juures võib näiteks tuua seda, et mis siis saab, kui Mustamäel elav laps pääseb ainult Lasnamäele gümnaasiumisse. Tekib ebanormaalne olukord,» toonitas EÕELi esimees.
Kuidas sa tead, milline olukord tekib? Mina ei kujuta ette, kuidas selline olukord peaks tekima. Minagi tahaksin näha seda määrust mille järgi tekib olukord, kus kõik Mustamäe linnaosa õpilased peavad minema Lasnamäele gümnaasiumisse. Ma ei saa aru, kuidas see üldse võimalik on? On seal piisavalt koole? Ning miks kõik üldse gümnaasiumisse minema peavad? See on vabatahtlik ju?

«Kui valida alternatiivide vahel, kus ühe puhul on kõigile koolidele linn üheks suureks teeninduspiirkonnaks või teise puhul, kus igal koolil on kindel naabruskond teenindusalaks ja on mõned koolid, mille teenindada on kogu linn, siis viimane on täna hariduse kvaliteedi ühtluse ja koolide hakkamasaamise seisukohalt mõistlikum,» leidis Rootalu.
Ütlen julgelt - lollus. See ei ole kuidagimoodi loogiline. Ma arvan, et ma ei viitsi seda isegi lahkama hakkata, sest see on niivõrd sisutühi väide.

Enda loo lõpuks olen ma leidnud põhjuse, miks Õpilasliit on hakkanud demagoogitsema:
  1. Riigikogu valimised on tulemas ning Edgar, kes on kindlasti tark poiss ja mõne erakonnaga kokku leppinud ning nüüd tuleb Tallinna linnale vesi kaela tõmmata
  2. EÕELi sisevalimised on tulemas ning on vaja näidata enda nägu meedias ning näidata koht kätte suurtele ja halbadele poliitikutele
  3. Kaitsta on vaja enda kooli, mille huvid on kõrgemad kui teiste Tallinna linna koolide omad
  4. Nime tuleb teha - ehk kui lepe on jäänud erakondadega veel sõlmimata, siis nüüd tuleb teha kõik, et võitta piisavalt populaarsust, et seda teha soodsatel tingimustel. Äkki mingi potensiaalne nõuniku koht.
Samalajal on aga kõvasti mööda tulistatud, sest Gustav Adolfi Gümnaasiumi (GAG) direktor Hendrik Agur kui ka Tallinna 21. kooli direktor Naida Toomingas on uue määruse poolt.
«Olime mitmete koolidega selle muudatuse initsiaatoriteks ja tunneme heameelt, et see vilja hakkab kandma,» lausus Agur. «Vanemad saavad nüüd oma lastele ise kooli valida, arvestades koolide eripära ning laste eeldusi ja soove.»
Siit saame teada, kust tuul üldse puhub! Eks koolijuht ikka ise teab, mis ja kuidas raske on. Ju siis tajuvad nii Agur kui ka Toomingas hästi, et nende staatus jääb tugevalt kaitstuks.

Ainsateks oponeerijateks ongi jäänud EÕEL kui ka HTM. Kui EÕELi puhul on veel lootust, et asi on õpilaste heaolus, siis Haridus- ja Teadusministeerium on lihtsalt vastandumispoliitika pooldaja. Miks? Valimised ju tulekul!

0 comments:

Postita kommentaar